5G-technologie – Functies, Voordelen en Verliezen

0
119

5G-technologie is in bijna 10 jaar voorbereid. Eerste pogingen werden gedaan met de 5G-standaard en digitale netwerken werden nog sneller.

5G-technologie komt eindelijk uit!

5G-technologie - Functies, Voordelen en Verliezen
5G-technologie – Functies, Voordelen en Verliezen

Nu lijken er meer vragen dan antwoorden te zijn over het nieuwe netwerk. Wat is 5G-technologie? Wanneer begint het? Het is nuttig om dergelijke vragen te beantwoorden.

Ik wil dat je stopt met aan alles te denken en je eraan herinnert dat het niet bestaat voordat je een nieuwe smartphone met 5G-technologie koopt.

Wat is 5G-technologie?

Kortom, 5G-netwerken zijn mobiele internetverbindingen van de volgende generatie die hogere snelheden en betrouwbaardere verbindingen bieden dan ooit op smartphones en andere apparaten.

5G-technologie is het vijfde generatie mobiele draadloze systeem waarmee zowel mobiele als vaste apparaten gegevens kunnen verzenden en ontvangen zonder deze aan een muur in uw huis of kantoor te monteren. Deze volgende generatie technologie kan uw thuis- en kantoor-wifi veranderen. Het kan een groot verschil maken voor voertuigen zonder chauffeur.

Dit nieuwe generatie netwerk zal niet alleen worden gebruikt om mensen te verbinden, maar ook om verbinding te maken met het mobiele netwerk om machines, objecten en apparaten te verbinden en te bedienen. Het zal nieuwe prestatieniveaus en efficiëntie bieden die nieuwe gebruikerservaringen zullen versterken en nieuwe industrieën zullen verbinden. 5G-technologie biedt een regelmatige gebruikerservaring voor meerdere Gbps-pieksnelheden, ultra-lage latentie, hoge capaciteit en meer.

5G-netwerken verschijnen al en zullen naar verwachting tegen 2020 wereldwijd worden vrijgegeven; werkt met bestaande 3G- en 4G-technologie om snellere verbindingen te bieden die online kunnen blijven waar u ook bent.

Wanneer begint 5G-technologie?

5G in Amerika

Begin 2019 werd Verizon het eerste wereldwijde merk dat een nieuwe generatie netwerken aanbood om het wereldwijde 5G-netwerk te lanceren.

Het is momenteel alleen beschikbaar in beperkte Chicago-gebieden en een paar andere locaties, en momenteel zijn er slechts twee handsets voor gebruik in het nieuwe 5G-netwerk.

UK 5G-technologie

Op 30 mei 2019 opende EE een nieuwe generatie netwerk in zes steden en richtte het eerste nieuwe generatienetwerk op. Eind 2019 beloofde hij 5G-technologie naar nog 10 steden te brengen.

Op 3 juli 2019 lanceerde Vodafone een nieuw generatie netwerktijdperk in 7 steden.

5G in Australië

De 5G-dekking van Telstra begon in mei 2019 met de lancering van de Samsung Galaxy S10 5G, de volgende generatie smartphones in een netwerk.

Op dat moment was de dekking beperkt tot 10 grote steden en regio’s. Dit omvat Adelaide, Brisbane, Canberra, Gold Coast, Hobart, Launceston, Melbourne, Perth, Sydney en Toowoomba.

Verwachtingen van 5G-technologie

Verwachtingen van 5G-technologie
Verwachtingen van 5G-technologie

Hoewel de standaard nog niet volledig is ontwikkeld, zal 5G-technologie zich waarschijnlijk anders ontwikkelen dan 4G. Het moet in staat zijn om meer gegevens te verzenden en ontvangen dan 4G en meer gebruikers te ondersteunen zonder verstopping. Als je naar een groot concert of prom ging waar je gegevens te traag waren, weet je precies waar we het over hebben.

Het moet ook minder dan 4G-batterijen gebruiken. Dit betekent dat u niet elke dag een telefoonoplader hoeft te vinden.

Snelgroeiende draadloze apparaten en systemen moeten naadloos worden geïntegreerd in het Internet of Things, dankzij intelligente, kosteneffectieve sensoren en natuurlijk draadloze netwerken bijna overal. Dit omvat alles van autonome auto’s tot drones, slimme deuren.

5G-revolutie in mobiele telefoons

Om 5G-technologie te begrijpen, is het belangrijk om eerst mobiele telefoons te begrijpen.

Mobiele telefoons zijn in principe radio. Ze zetten uw stem om in digitale gegevens die kunnen worden verzonden naar radiogolven voor video, en natuurlijk kunnen smartphones internetgegevens verzenden en ontvangen. Omdat er een groot aantal mensen is met een beperkt aantal radiofrequenties en mobiele telefoons, verdelen mobiele systemen gebieden in overlappende cellen.

Een mobiele toren in dit gebied zendt het radiosignaal uit dat u nodig hebt om te praten of online applicaties te gebruiken. Terwijl gebruikers van mobiele telefoons door het gebied zwerven, gaan de telefoons perfect van toren naar toren. Op deze manier kan dezelfde frequentie worden hergebruikt zonder ergens in de stad te overbelasten; dit kan servicevertragingen en zelfs onderbrekingen veroorzaken.

Tegenwoordig is 4G LTE de snelste 4G-standaard op veel gebieden. In de meeste gevallen is 4G LTE zo snel dat videoconferenties en filmstreaming meestal zonder enige vertraging worden hervat – met andere woorden, veel sneller dan het idee van 3G.

Het wijdverbreide gebruik van mobiele apparaten heeft mensen aangemoedigd om meer gegevens over hun apparaten te gebruiken in de vorm van video’s en afbeeldingen. Deze apparaten gebruiken echter de radiofrequentiebanden die providers van mobiele telefoons altijd gebruiken, wat betekent dat verbindingen voor iedereen worden vertraagd. Om het gebrek aan bandbreedte te compenseren, overwegen telefoonaanbieders millimetergolven voor 5G in plaats van radiogolven.

Millimeter Wave-technologie

Radiosignalen worden gemeten bij golflengten. Hoe korter de golflengte, hoe hoger de frequentie. 5G-signalen gebruiken golflengten (in het bereik van 30 tot 300 gigahertz) gemeten in millimeters. Daarom wordt gedacht dat de nieuwe generatie 5g-technologie millimetergolftechnologie is.

Het is belangrijk om op de zeer hoge frequentie van deze signalen te letten. Dit betekent dat 5G een ongelooflijke capaciteit voor gegevensbandbreedte heeft; Veel mensen verzenden en ontvangen bijna onacceptabele hoeveelheden gegevens tegelijkertijd.

Millimeter Wave-technologie – Slechte kanten

Hoge frequenties kunnen slechts enkele blokken met een kort bereik bestrijken. Dit betekent dat de 5G mogelijk niet wordt weerspiegeld over lange afstanden. Kleine frequenties hebben ook geen effect op de obstakels, dus alles van betonnen muren tot bomen kan signalen vervormen. Dit is een visiontechnologie – voor de beste overdrachtssnelheden moet uw draadloze modem of telefoon zich in de buurt van het basisstation bevinden.

Andere verwachtingen voor 5G

Naast een betere bandbreedte zou het netwerk van de volgende generatie de latentie tussen de apparaten waarmee het is verbonden moeten verminderen. 4G heeft een vertraging van ongeveer 70 ms (milliseconden); 5G-technologie moet minder zijn dan 1 ms.

Dit betekent minder frustratie en meer efficiëntie, en in sommige scenario’s is dit een badmeester. In voertuigen zonder chauffeur moeten voertuigen bijvoorbeeld bijna kunnen communiceren om ongevallen te voorkomen.

Aangezien 5G-signalen in millimetergolven een zwakkere distributie hebben dan 4G, moeten serviceproviders een dichtere infrastructuur bouwen om een consistente service te garanderen.

Veel van wat het netwerk van de volgende generatie zal bevatten, bevindt zich nog steeds op het gebied van speculatie. Eén ding is zeker: 5G-technologie verhoogt de snelheid en capaciteit van 4G. Als er een nadeel is, is de upgrade duur.

Potentiële voordelen van 5g-technologie

Potentiële voordelen van 5g-technologie
Potentiële voordelen van 5g-technologie

Je kunt zeggen dat het netwerk van de volgende generatie je leven enorm zal veranderen.

U moet eerst een nieuwe smartphone kopen. Smartphones zijn achterwaarts compatibel, de 4G-compatibele telefoon werkt op oudere 3G-netwerken. Als u echter een nieuwe telefoon ontvangt die voldoet aan de netwerknorm van de volgende generatie, is deze niet prospectief compatibel. Deze telefoons helpen u de frequentie aan te raken die 5G-technologie in uw regio gebruikt.

Een economische studie toont aan dat tegen 2035 de economische impact van 5G-technologie in de wereld een breed scala van industrieën zal ondersteunen en mogelijk $ 12 biljoen aan goederen en diensten zal genereren.

5G-technologie zal een nieuwe technologie mogelijk maken in termen van nieuwe mogelijkheden. Virtual reality kan echt op uw smartphone staan. Verbind je telefoon met een VR-headset en bekijk de wereld om je heen op een compleet nieuwe manier met 5G snelheid.

Maar technologiebedrijven kijken verder dan de smartphone van het 3G-tijdperk. Ze willen grotere, meer revolutionaire systemen creëren die de sfeer van onze samenleving kunnen veranderen. Echte voertuigen zonder bestuurder kunnen enorm profiteren van het 5G-technologie netwerk. Dit kan voor iedereen veiliger zijn. Drones voor productlevering en toezicht op wetshandhaving kunnen vaker voorkomen.

Welke telefoons hebben 5G-technologie?

5G telefoonaankondigingen werden gedaan in 2019, maar er zijn momenteel slechts een handvol.

In de VS biedt Motorola’s 5G Moto-modus de volgende generatie 5G-connectiviteit met verschillende Moto Z-telefoons en de Samsung Galaxy S10 5-G.

Er zijn momenteel zes 5G-telefoons voor het VK. Samsung Galaxy S10 5-G, Oppo Reno 5-G, OnePlus 7 Pro 5-G, Xiaomi Mi Blend 3 5-G, Huawei Mate 20 X 5-G en LG V50 ThinQ 5-G.

Er zijn slechts drie smartphones in Australië die 5G-technologie gebruiken. Oppo Reno 5 G en LG V50 SlimQ 5 G Wat is beter?

Momenteel is de nieuwe generatie 5g-technologie slechts een luchtspiegeling aan de denkbeeldige horizon. Maar binnen een paar jaar zal de technologische fantasie van 5G uitkomen – en uw hightech leven zal evolueren op manieren die u zich niet kunt voorstellen.

U bent misschien geïnteresseerd in:

We raden u ook aan ons vorige artikel, Industriële revoluties en industrie 4.0 te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in