PlayStation 5 (PS5): release datum en basisinformatie

0
160

Sony heeft de lancering van een nieuwe game console aangekondigd. De PlayStation 5 is eind 2020 beschikbaar.

PlayStation 5 (PS5): release datum en basisinformatie
PlayStation 5 (PS5): release datum en basisinformatie

[toc}

De productie van gameconsoles die al te koop waren, werd meer dan vijf jaar geleden gelanceerd, omdat nieuwe onderdelen, die beter en krachtiger zijn dan de oude, jaarlijks werden uitgebracht. Van dit alles verwachten tientallen miljoenen mensen over de hele wereld dat de Sony PlayStation 5-gameconsole op de markt verschijnt of op zijn minst wordt aangekondigd. Wachten op de presentatie is echter helemaal niet nodig.

Het is bekend dat de belangrijkste functie van de Sony PlayStation 5 zeker iedereen zal shockeren, omdat deze console mogelijk functies heeft die voorheen niet voor iedereen toegankelijk waren. Sony-ontwikkelaars hebben een uitweg gevonden vanwege de weinige videogames die achterwaartse compatibiliteit bieden met alle videogames op PS4.

Dit is allemaal mogelijk omdat de gamingconsole van de volgende generatie is gebaseerd op een acht-core AMD-processor die op dezelfde architectuur draait als de PS4. Daarom testte het Japanse bedrijf de oude videogames met de Sony PlayStation 5. Daarom kunnen alle PS5-ontvangers zowel nieuwe games als alle oudere games gebruiken die zijn uitgebracht voor de PlayStation 4-console. Het is duidelijk dat een dergelijke innovatie iedereen zal shockeren.

Het is belangrijk om te begrijpen dat game-ontwikkelaars geen wijzigingen hoeven aan te brengen om te werken op de gameconsole van de volgende generatie. Het is eenvoudig om de gewenste videogame uit de PS Store te downloaden en vervolgens volledig op de Sony PlayStation 5 te spelen. Als het al is gekocht, hoeft u er niet extra voor te betalen.

PlayStation 5 (PS5) kondigt nieuwe functies aan

Mark Zerny, PlayStation 5-systeemarchitect, legde de belangrijkste kenmerken van de nieuwe elementen uit:

  • Ondersteuning op hardwareniveau
  • Hoge snelheid SSD als schijf
  • Nieuwe flexibele besparingen
  • Selectieve download: alleen voor meerdere spelers of één speler
  • Blu-ray Disc voor console kan 100 GB bevatten
  • Adaptieve stick gamepad
  • Verbeterd trillingssysteem voor gamepads (u kunt bijvoorbeeld tijdens een race het wegdek aanraken)
  • De kosten van de PlayStation 5 zijn nog onbekend. De functies en het uiterlijk van de console zijn ook verborgen.

8 gecertificeerde functies van PlayStation 5

8 gecertificeerde functies van PlayStation 5
8 gecertificeerde functies van PlayStation 5

1- Directe start van games

Blijkbaar werd iemand die op het Sony-kantoor werkte gemarteld met nostalgie op de dagen van Mega Drive. Het kostte tijd om de cartridge in Sega te laden – het werkte niet. Ze willen ook iets soortgelijks op de PlayStation 5 – althans het patent dat in januari 2019 is geregistreerd, getuigt hiervan. Dit werkt als volgt:

Als u in het Start-menu over een bepaald spel zweeft en het minstens een paar seconden uitstelt, begint de achtergronddownload van de belangrijkste activa en besparingen – als u na een beetje nadenken klikt, begint het spel onmiddellijk.

2- Achterwaarts compatibel

Met achterwaartse compatibiliteit is PlayStation 5 al een open geheim geworden, maar hier zijn enkele verschillen. Iedereen weet dat PS4-games gemakkelijk beschikbaar zijn, maar hier is PS2 en zelfs 1? Dit is veel interessanter. Ondertussen blijkt uit gegevens van octrooibureaus in Japan en de Verenigde Staten dat Sony zich al twee jaar bezighoudt met “herstructurering door evolutie”. Gezien de octrooien werkt het als volgt:

Plaats een schijf van PS1 naar PS5 en download onmiddellijk geavanceerde bronnen; u zult genieten van bijna bijgewerkte klassiekers. Misschien verschijnt deze optie eerder dan FF7 Remake.

3- Bijgewerkte VR-ondersteuning

Als je naar de huidige marktsituatie kijkt, kun je de waarheid vertellen: Consumer VR wurgde de tweede golf. Slechts 5 miljoen eenheden werden verkocht – we hebben het over de eerste drie merken. Sony verliest de hoop echter niet. Binnenin staat dat PS5 “gekookte” ondersteuning biedt voor virtual reality – je hebt standaard geen extra lessen nodig. Daarnaast ontwikkelt Sony een nieuwe ruimtelijke controller om de oude Move te vervangen. Het ingebouwde camerasysteem detecteert de beweging van elke vinger. Sony heeft gelijk dat de VR-revolutie zou moeten plaatsvinden. Maar in de volgende generatie?

4- PlayStation 5 zal zeker een schijfstation hebben

Het is geen geheim dat zowel Sony- als Microsoft-consoles geld willen verdienen, dus geven ze de voorkeur aan AMD boven Intel en Nvidia. Met toenemende digitale verkoop begonnen beide bedrijven te denken – zullen ze de schijven volledig laten vallen? Het is echter te vroeg om zo’n stap te zetten. Reden alleen:

Bedrijven kunnen relaties met fysieke winkels niet vernietigen. Voor bedrijven in dezelfde console heeft het geen zin om winst te maken of te oefenen zonder een schijf te verkopen. Spelers moeten ook overwegen. Neem bijvoorbeeld Australië: het wordt beschouwd als een ontwikkeld land, maar onbeperkte tarieven zijn zeer zeldzaam. Lokale spelers zullen zeker rebelleren als ze de verkeersbeperkingen van de 250 gigabyte Red Dead Redemption 3 moeten verminderen voor een extra vergoeding.5

5- Volledige innovatie voor PSN

Sony bereidt een complete en radicale PSN-review voor de PlayStation 5 voor. Ze willen de interface gemakkelijk en functioneel maken. Het gerucht gaat dat ze ons eindelijk de gebruikersnaam laten veranderen.

Een ander belangrijk punt is de tijd die aan games wordt besteed. Het is bekend dat PS4 deze statistieken volgt, maar wordt nergens getoond. Maar voor dezelfde Steam-gebruikers is dit erg belangrijk: dit is de mogelijkheid om je rechten, je deskundige vriend, te laten zien hoeveel tijd je besteedt aan informatie of games. Deze en andere updates staan op PSN, maar ze moeten wachten tot 2020.

6- Het hart van PlayStation 5 wordt de CPU van AMD Ryzen

Hebben we het over besparingen gehad? Goedgekeurde informatie: PlayStation 5 is gebaseerd op een aangepaste AMD Ryzen-processor. Houd er rekening mee dat PS4 op AMD Jaguar draait en geen technische klachten veroorzaakt; Dit betekent dat Sony niets anders zal zoeken. Het geavanceerde gebruik van AMD betekent dat Ryzen deze kloof overbrugt met high-end computers die al generaties lang worden gevoeld. Natuurlijk worden er geen wonderen verwacht: opslaan is een categorische noodzaak bij het maken van consoles, maar het zal niet langer beschamend zijn om Eurogamer- en Digital Foundry-gegevens te evalueren en achter de computer te blijven.

7- Schijfindeling – BD-XL 128 gigabytes

Games met Red Dead Redemption 2 overschreden 100 gigabyte bar; Dit betekent dat het tweelaagse blu-ray-formaat is hersteld tot 50 gigabytes. Wat meer is, is nodig en Sony heeft alleen een nieuw formaat op voorraad – een extra grote, vierlagige blu-ray die 128 GB kan bevatten. Ter referentie: dit zijn maximaal 182 normale CD’s. Het belangrijkste is dat de nieuw uitgebrachte schijf en zijn algehele vorm nog niet wijdverspreid zijn geworden, en de komende Sony-console en de daarvoor gebruikte schijven zijn duurder geworden.

8- Ondersteuning van verticale synchronisatie

De eenvoudigste manier is om het weergegeven beeld te koppelen aan de vernieuwingsfrequentie van het scherm om storende hiaten te voorkomen. Ze kozen er echter niet voor om V te synchroniseren en uit te geven voor vorige generaties; In de huidige generatie (inclusief PS4 Pro) vereist de processor veel inspanning. Naarmate de tijd verstrijkt, zijn fracties in het midden van de eerder getolereerde afbeelding echter al ondraaglijk. V-sync brengt de console dichter bij een goede pc, wat altijd een pluspunt is. Volgens experts moet Ryzen de huidige bewerkingen uitvoeren en tegelijkertijd het scherm op de verversingssnelheid van het scherm brengen.

U bent misschien geïnteresseerd in:

We raden u ook aan ons vorige artikel, 5G-technologie - Functies, Voordelen en Verliezen te lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in